Koffie Espresso

Koffie, Koffieautomaten, KoffieMachine, Espresso Machine

Senseo kan ontploffen

Jammer genoeg voor de Senseo drinkers is dit geen grap. Hun dagelijkse koffie uit de Senseo koffiezet zullen ze toch minstens 12 werkdagen moeten missen. Philips roept wereldwijd zijn succesvolle koffiemachine Senseo terug. Het gaat over enkele miljoenen koffiezetters. Maar wees niet te ongerust, de kans is miniem dat uw favoriete koffiezetapparaat zal ontploffen (3 op 1 miljoen), dit volgens Philips.

Op volgende link ziet u een filmpje wat er zou kunnen gebeuren.

Het potentiële probleem heeft alleen gevolgen als er sprake is van zware kalkafzetting. Zware kalkafzetting wordt veroorzaakt door het water dat in het koffiezetapparaat wordt gebruikt. Sommige waterbronnen bevatten een hogere concentratie kalk. De kalk kan zich ophopen in de leidingen van het apparaat en daar ketelsteen vormen. In zeldzame gevallen, als er sprake is van extreme ketelsteenvorming én als het apparaat een elektrische storing vertoont, kan de opbouw van druk tot gevolg hebben dat het apparaat in delen breekt, wat tot verwonding zou kunnen leiden.

Door kalkafzetting kan een ventiel worden geblokkeerd dat lucht afvoert. Door de verhoogde druk kunnen onderdelen losschieten. In Nederland is dat tot nu toe één keer gebeurd, daarbij raakte niemand gewond. Het probleem kan zich voordoen bij een aantal Senseo-modellen, die tussen juli 2006 en november 2008 zijn gemaakt. Philips introduceerde de eerste Senseo in 2001. Wereldwijd zijn er al 25 miljoen van verkocht.

In Nederland worden één miljoen koffiezetapparaten teruggeroepen. De geraamde kosten hiervoor bedragen 30 miljoen euro. Dat maakte Philips dinsdag 14 april 2009 bekend. Het gaat om een van de grootste terugroepacties ooit op de Nederlandse markt.

,,We willen koste wat kost voorkomen dat schade zich wel voordoet en gaan daarom vrijwillig over tot zo’n omvangrijke actie”, zei directeur Hendriks. Philips publiceert woensdagochtend advertenties in diverse dagbladen, waarin het meer informatie verstrekt over de exacte modellen en vervolgstappen voor de eigenaren van een apparaat.

De typenummers van de betrokken producten zijn:

 • HD7805
 • HD7810
 • HD7811
 • HD7812
 • HD7814
 • HD7816
 • HD7820
 • HD7822
 • HD7823
 • HD7824
 • HD7830
 • HD7832
 • HD7841
 • HD7842

Consumenten die een risico-apparaat bezitten, kunnen bij Philips meteen een ontkalkingssetje aanvragen. Zij ontvangen kort daarna een doos, waarin ze hun apparaat kunnen opsturen. Vervolgens wordt de boiler van de Senseo vervangen, waardoor het probleem wordt verholpen. Al met al duurt dit proces volgens directeur Hendriks een paar weken.

Hoe de Senseo moet worden ingeleverd ter reparatie leest u hier op de website van Philips.

Geen Reacties

Nog geen reacties.

Reageer hier

 


Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Navigatie

  Koffie (Home)
  Espresso
  Cappuccino 
 
Senseo
  Nespresso
  Koffie Rombouts
  Koffie Recepten 
 
Koffie Boeken 

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: