Koffie Espresso

Koffie, Koffieautomaten, KoffieMachine, Espresso Machine

Echte Lommelse koffie met klotsenbosjenever

De echte Lommelse koffie, de stad Lommel is een culinaire specialiteit rijker.
De stad brengt een echte Lommelse koffie op de markt. Ze schreef een wedstrijd uit voor de horeca om met Lommelse streeksproducten een koffie samen te stellen. Afgelopen zaterdag streden 3 Lommelse horeca-uitbaters in het Burgemeestershuis voor de titel van de echte Lommelse koffie.

Echte Lommelse koffie met klotsenbosjenever
Echte Lommelse koffie met klotsenbosjenever

Danny Smits, eigenaar van het Kerkhovense hotel-taverne “Lommel Broek” sleepte uiteindelijk de overwinning in de wacht. De jury had er een voormiddagje proeven voor nodig. Samen met burgemeester Peter Vanvelthoven, schepen van Toerisme Joke Loomans en middenstandsschepen Geert Jansen kozen 12 inwoners van Lommel de voor hen smakelijkste en origineelste koffie.

We proefden drie echt verschillende koffies‘, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. ‘De pittige koffie van Het Tuincafé charmeerde door de mengeling van geur en smaak. De Brugwachter bekoorde iedereen, zeker door zijn presentatie. Beide creaties haalden het niet, maar verdienen echt op de kaart te staan als koffie van het huis. De hele jury had een lichte voorkeur voor de koffie van Danny Smits, een bijzondere combinatie van koffie met jenever, likeuren en verse room.

De ontwikkeling van de Lommelse koffie is een eerste initiatief in het kader van “Tafelen in Vlaanderen“, waarbij de plaatselijke horeca gestimuleerd wordt om aandacht te schenken aan de ontwikkeling van toeristische producten met een culinaire invalshoek. De kandidaten moesten voor hun presentatie in ieder geval een glas uit het glasblazersatelier van Het Glazen Huis en de typische klotsenbosjenever gebruiken. Klotsenbos is onze plaatselijke naam voor vlierbesstruik.

Danny Smits mag een glaskunstwerk in Het Glazen Huis uitkiezen en deze als symbool voor zijn winnende creatie zijn zaak plaatsen.Het recept wordt aan de stad gegeven en tijdens de kerstmarkt op 21 en 22 december kan het publiek voor het eerst kennis maken met de echte Lommelse koffie met klotsenbosjenever.

Geen Reacties

Nog geen reacties.

Reageer hier

 


Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Navigatie

  Koffie (Home)
  Espresso
  Cappuccino 
 
Senseo
  Nespresso
  Koffie Rombouts
  Koffie Recepten 
 
Koffie Boeken 

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: