Koffie Espresso

Koffie, Koffieautomaten, KoffieMachine, Espresso Machine

Koffie en diabetes

Koffie is gezond! Koffie zou bescherming bieden tegen diabetes, dit volgens een aantal onderzoeken. Terwijl andere onderzoeken de nadelige werking van cafeïne aantonen voor diabetes. Dit is blijkbaar niet in tegenspraak; koffie bevat naast de cafeine ook vele andere stoffen (mineralen, antioxydanten enz…) die blijkbaar een gunstig effect hebben.

Koffie of thee?

Koffie of thee?

Een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol en teveel buikvet zijn factoren die diabetes type 2 in de hand werken. Koffie drinken werkt beschermend op deze risicofactoren, vermoedelijk door aanwezige antioxidanten als chlorogeenzuur.

Een consumptie van méér dan 4 kopjes koffie per dag zou zorgen voor een verlaagd risico tegen diabetes type 2. Er werden al verschillende onderzoeken uitgevoerd waaruit bleek dat er een verband is tussen koffie en een verlaagd risico op type 2 diabetes. Ook werd onderzoek gedaan naar het verband tussen diabetes en die andere cafeine drank, nl. thee. En een combinatie van thee met koffie blijkt een nog gunstiger effect te hebben voor diabetes type 2.

Bovenstaande bevestigd eigenlijk hetgeen we allang wisten… breng variatie in uw drank- en voedingsgewoonten. Gebruik matig koffie én thee, zo geniet je van de gunstige bestanddelen van beide dranken.

Geen Reacties

Nog geen reacties.

Reageer hier

 


Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Navigatie

  Koffie (Home)
  Espresso
  Cappuccino 
 
Senseo
  Nespresso
  Koffie Rombouts
  Koffie Recepten 
 
Koffie Boeken 

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: