Koffie Espresso

Koffie, Koffieautomaten, KoffieMachine, Espresso Machine

Koffie en gezondheid

Gisteren in de Laatste Show had dokter Cammu het over de goede kwaliteiten van koffie. Een test had uitgewezen dat mensen die veel koffie drinken – 5 tassen of meer – langer leven dan degenen die minder of geen koffie drinken.

Een aantal stoffen in koffie hebben onder meer bloeddruk verlagende en bloedvaten verbredend eigenschappen. Dat zou waarschijnlijk de reden zijn van het langer leven van de zware koffiedrinkers.

Koffie bevat cafeïne. Cafeïne stimuleert de hersenen, nieren, maag en darmen en verdrijft het gevoel van vermoeidheid. In koffie zit ook een antioxidant die de beschadiging van cellen en DNA voorkomt.

Koffie is dan toch gezond.

Koffie is dan toch gezond.

Aan bejaarden geeft men ‘s namiddags koffie om het energiepeil te handhaven.

De dokter vertelde ook dat de gevoeligheid voor koffie en cafeïne sterk persoonsgebonden is. Sommigen krijgen na 2 of 3 tassen al hoofdpijn of hartkloppingen, anderen drinken 7 of meer tassen en merken niets van die vervelende koffie effecten.

Ook blijkt slapeloosheid een misvatting te zijn. Koffie zou enkel het “inslapen” moeilijker maken, ook weer afhankelijk van persoon tot persoon. De grootste piek wordt bereikt 1,5 uur na het drinken van de koffie. Het is dus verstandig om na 20u00 geen koffie meer te nuttigen.

Geen Reacties

Nog geen reacties.

Reageer hier

 


Abboneer u hier, en automatisch komen alle nieuwe artikels naar u toe.

Navigatie

  Koffie (Home)
  Espresso
  Cappuccino 
 
Senseo
  Nespresso
  Koffie Rombouts
  Koffie Recepten 
 
Koffie Boeken 

Gratis Nieuwsbrief

Naam:
Email: